Членовете на ВСС подкрепиха искането за оттегляне на първото предложение за отстраняването на

...
Членовете на ВСС подкрепиха искането за оттегляне на първото предложение за отстраняването на
Коментари Харесай

ВСС прекрати първото предложение за отстраняване на Гешев

Членовете на ВСС подкрепиха настояването за отдръпване на първото предложение за отстраняването на основния прокурор Иван Гешев, съобщи кореспондент на " Фокус ". 

Това стана след близо тричасови диспути, в които част представителите на Прокурорската гилдия показаха мнението, че желаят отдръпването на първото си предложение, импортирано на 12 май, базирайки се на база текст на разпореждане, публикуван от прокурор от СГП. " За " предлагането бяха 17 души, а срещу гласоподаваха единствено трима. 

Появиха се и подозрения по отношение на това дали не е бил оказван напън на част от членовете на Висш съдебен съвет. 

Гергана Мутафова съобщи, че се " издевателства " на кадровиците, които отдръпват своето предложение за да им " бъде дръпната тирада и да се каже, че това излиза от тяхната уста ". 

Калина Чапкънова съобщи, че се основава чувството, че е имало оказан напън. Според нея това неизбежно ще повлияе на второто предложение. 

" За мен се прави опит да се внуши, че ние не действаме по лична преценка на доказателствата или на всичко това, което се прави сега. Очаквах този резултат - за мен той е отрицателен във връзка с цялата правосъдна система, тъй като считам, че това държание беше предстоящо в тази много комплицирана процедура. Действително е унизително да мотивираме претекстовете си ", сподели Чапкънова.

Главният прокурор бе безапелационен, че той не може да дава директни инструкции на прокурори. Той сподели,че е направил всичко допустимо процесът по разглеждане на настояванията за неговото предварително освободен да бъде транспарантен.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР